Burza práce košického úradu práce je šancou pre nezamestnaných

02.04.2014 Košice

Košice 2. apríla (TASR) – Košická pobočka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) zorganizovala dnes v priestoroch na Žižkovej ulici Burzu práce pre nezamestnaných.

Ako pre TASR uviedol vedúci referátu odborného poradenstva a služieb zamestnávateľov ÚPSVR Košice Albert Harčár, takéto burzy organizuje úrad už od roku 2004.

"Burza je určená pre menších zamestnávateľov, alebo pre tých, ktorí ponúkajú aktuálne voľné pracovné miesta," dodal Harčár. Zdôraznil, že dnes sa mohli záujemcovia uchádzať o prácu u 20 podnikateľských subjektov alebo organizácií, ktorí ponúkali asi 100 voľných pracovných miest zameraných najmä na pomocné profesie, remeselnícke profesie, ale aj v oblasti IT. "Je tu niekoľko sto záujemcov a naše skúsenosti hovoria, že približne polovica ponúkaných miest bude aj obsadených," doplnil.

Harčár vyzdvihol význam takýchto búrz. "Je to šanca pre nezamestnaných, ale aj pre tých, ktorí majú prácu a chcú ju zmeniť. Neraz sa stane, že sa tu uplatnia aj dlhodobo nezamestnaní," povedal s tým, že ľudia majú záujem o prácu, len ponuka je v súčasnosti menšia.

Podčiarkol tiež, že ÚPSVR má po skončení burzy od zúčastnených zamestnávateľov aj spätnú väzbu. "Dokážeme vyhodnotiť, ktorí zamestnávatelia boli v burze úspešní a koľko ľudí skutočne aj zareaguje na ponuku. Nie vždy totiž záujemca do práce aj nastúpi," dodal.
 

Vyberte región